LES SEGONES AJUDES MUNICIPALS PER A FOMENTAR LA MÚSICA EN LES FALLES ARRIBEN ALS 80.000 EUROS

Hoy comentamos la noticia publicada en Las Bandas de Música referente a las ayudas del Ayuntamiento de Valencia para la contratación de Bandas de Música en las Fallas. Una iniciativa esperanzadora, para fomentar y aumentar la calidad de las formaciones musicales durante las fiestas falleras.

 

Un total de 143 comissions de València van participar en esta iniciativa que busca fomentar la música en directe durant les festes

L’Ajuntament de València continua amb la seua tasca per a aconseguir que la música siga sent una de les vertaderes protagonistes de les festes principals de la ciutat, les Falles.

Així, la Junta de Govern Local ha aprovat este divendres la concessió de 79.997,06 euros en ajudes a comissions falleres de la ciutat de València per haver contractat agrupacions musicals en 2017. Esta convocatòria va ser la segona consecutiva, després que en 2016 el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, impulsara la seua creació. La quantia va augmentar un 154,78 per cent respecte a l’edició inicial en 2016, quan va ser de 31.400 euros.

Fuset ha destacat l’àmplia participació en esta inciativa, en la qual han participat un total de 143 comissions, un fet que demostra, segons el regidor, la bona acollida d’esta iniciativa. Fuset ha explicat també que “estes ajudes ens permeten potenciar la música en directe per tots els barris de la ciutat, que és una de les singularitats que fan de les Falles una festa única i un dels elements fonamentals de la festa protegits per la seua inclusió en la llista de Patrimonis Culturals Immaterials de la Humanitat”.

El regidor ha posat en valor l’augment de la partida destinada a estes subvencions, de vora un 155 per cent, per “consolidar unes ajudes necessàries per a les comissions de falla de la nostra ciutat” i ha anunciat que enguany, per tercer any consecutiu, n’hi haurà una nova convocatòria, que s’aprovarà durant este primer trimestre de l’any i permetran, de nou, contractar tant bandes de música com colles de tabal i dolçaina.

El regidor, per finalitzar, ha recordat que “estes ajudes s’afegeixen a unes altres també de nova creació, com les del Programa Germanor o el programa pilot per a insonorització de casals, o les tradicionals, com la dels monuments fallers o la il·luminació”.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.